OSNIVANJE

Firma ``ARKE 2000`` d.o.o. nastala je kao nasljednik male zanatske radnje “POLIESTER” SZR, koja je imala svoj poslovni početak u aprilu 2000. godine.

U početku cilj je bio skroman – opstanak na tržištu. Vrlo brzo plan je ostvaren, a cilj prevaziđen. Osvojili smo tržište BiH i regiona. U oktobru 2003. god. preregistrovani smo u ARKE 2000

DJELATNOST

Osnovno zanimanje firme je proizvodnja PE i PP vrećica raznih dimenzija i oblika, aluminijskih folija, streč folija i papira za pečenje. Našu robu prodajemo na teritoriji BiH, a veći dio izvozimo za Hrvatsku, Italiju, Austriju, Sloveniju, Njemačku...

Uspostavili smo sistem upravljanja kvalitetom prema visokim zahtjevima međunarodne norme ISO 9001 uz poštovanje zakonskih i stručnih normi. Ostvarili smo saradnju sa više renomiranih evropskih kompanija, koje se bave reciklažom i proizvodnjom reciklažnih materijala polietilena. Utemeljeni smo na principima organizacije koja brzo uči I koja ima sposobnost brzog prilagođavanja uslovima složene “ tržišne utakmice” i jake konkurencije. Zaposlenima želimo osigurati pristojna primanja,tehnološki savremene uslove rada , tolerantnu radnu atmosferu,te mogućnost obrazovanja s ciljem sticanja novih znanja i vještina.

ASORTIMAN

Asortiman naših proizvoda je veoma velik. Proizvodimo vrećice sa D2W aditivom za biorazgradnju. Izdvajamo jedan proizvod (PE folija za prekrivanje), koji smo u saradnji sa distributerom plasirali na domaće i strano tržište. Usavršili smo kvalitet kao I proces proizvodnje navedenog proizvoda. Naši proizvodi se koriste u svim sferama života. Gotovo je nezamislivo živjeti bez vrećica za zamrzivač, vreća za smeće i drugih PE I PP proizvoda, Aluminijskih folija, Streč folija, Papira za pečenje, a to dokazuje njihova masovna upotreba . Domaćinstva, industrijska proizvodnja, trgovački lanci na BH I stranom tržištu mjesta su gdje možete naći naše proizvode.

Naš proizvod se ne popravlja, već reciklira. Odgovaramo na žalbe kupaca u roku, te u slučaju opravdanosti isporučujemo novu robu. U slučaju plasmana novih proizvoda, prethodno ispitujemo zahtjeve tržišta I cijene. Često pripreme za ulazak na tržište sa novim proizvodom traju mnogo duže u odnosu na plasman i samu distribuciju.